Wie ben ik?

Ik ben Ruth Doomernik, geboren in 1975, getrouwd heb twee zonen en een dochter.

Na een paar jaar met veel plezier werkzaam geweest te zijn als leerkracht in het basisonderwijs kwam ik tijdens een reisperiode van een jaar in aanraking met verschillende natuurgeneeswijzen en merkte wat deze voor mensen kunnen betekenen. Sindsdien ben ik me meer in natuurgeneeswijzen gaan verdiepen wat resulteerde in het volgen van de 6-jarige opleiding tot natuurgeneeskundige aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. Hiermee kwam ik tegemoet aan mijn al lang aanwezige wens om met de natuur bezig te zijn. Ik wilde eigenlijk na het behalen van mijn v.w.o.-diploma Biologie gaan studeren. Ik koos destijds toch voor de PABO omdat het werken met kinderen me net iets meer aantrok. In de opleiding natuurgeneeskunde vond ik beide wensen terug: werken met de natuur en het helpen van mensen. In 2009 heb ik de opleiding afgerond in de richtingen Klassieke Homeopathie en TCM/Acupunctuur. Met de kennis die ik heb opgedaan tijdens deze opleiding hoop ik voor mensen hier te kunnen betekenen wat ik tijdens het reizen heb ervaren dat de verschillende natuurgeneeswijzen kunnen doen voor iemand.

Sindsdien heb ik diverse opleidingen en bijscholingen gevolgd, o.a.:


  • opleiding tot cease-therapeut
  • opleiding tot herbalist (chinese kruidengeneeskunde)
  • verloskunde en homeopathie
  • vele gyneacologische dagen (menstruele verstoringen, zwangerschap en postpartum, borstaandoeningen, borstkanker, infertiliteit en menopauze
  • ADHD en autisme
  • baby’s en kleine kinderen, o.a. eczeem en respiratoire aandoeningen
  • vaccinaties
  • banerji protocols
  • darmklachten en aanvragen ontlastingsonderzoek

Eén van mijn stages heb ik meegelopen in een kliniek voor traditionele chinese geneeswijzen in Beijing: The International Acupuncture Training Center. Gedurende twee weken heb ik ervaren wat voor een geweldige resultaten men in China met acupunctuur bereikt. De praktijkervaringen die ik daar heb opgedaan zijn voor mij heel waardevol en hoop ik in mijn behandelingen door te kunnen voeren. De kliniek is te vinden op: www.cintcm.ac.cn/gjpx-e.html.

Dankzij het feit dat ik mijn studie aan de Academie voor Natuurgeneeskunde heb gecombineerd met mijn werk in het basisonderwijs, heb ik me kunnen verdiepen in wat Klassieke Homeopathie en Acupunctuur kunnen bieden aan kinderen. Regelmatig kwam in mijn hoofd de vraag op wat ik voor een bepaald kind met Klassieke Homeopathie of Acupunctuur zou kunnen betekenen. Tijdens stages heb ik dan ook zowel volwassenen als kinderen behandeld. In de afstudeerfase heb ik mijn scripties gericht op kinderen (“Gestoorde Slaap bij Kinderen behandelen met Klassieke Homeopathie” en “Kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis volgens de TCM: diagnose, acupunctuurbehandeling en prognose”). Kinderen vragen om een andere benaderingswijze dan volwassenen; er moet oog zijn voor de ervaringswereld en het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Dit is voor elk kind uniek. Ik vind het heel bijzonder om met al deze unieke kinderen te mogen en kunnen werken en ze vooruit te kunnen helpen in hun hele welzijn.